Kompozitní materiály v hnacím ústrojí experimentálního vozidla - Vacík, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce pojednává o snížení odporů přenosové soustavy. Vyhodnocením jízdních odporů a konstrukční náročnosti jsem zvolil setrvačný odpor. Snížení odporu docílím použitím kompozitního materiálu na hřídel spojující vnitřní a vnější kloub hnací poloosy vozidla.
Carbon composite materials for driving gear of experimental vehicle
Keywords: Uhlíková vlákna; poloosa; snížení odporů; namáhání hnacího hřídele; historie kompozitu; Carbon fibers; axle shaft; resistance reducement; axle drive shaft load; composite material history