Analýza zadluženosti ve vybraném kraji - Pultarová, Martina (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce je věnována analýze jednotlivých vybraných obcí z hlediska jejich zadluženosti ve vybraném kraji. Nejdříve je věnována pozornost charakteristice veřejné správy, územní samosprávy a obcím. Součástí charakteristiky obcí je jejich působnost, orgány a rozpočet. Další kapitola je věnována metodám hodnocení zadluženosti obcí, a s ní spojené nástroje řešení zadluženosti a nástroje omezující zadluženost. Následně dojde k analýze jednotlivých vybraných zadlužených obcí ve vybraném kraji. Dále jsou navrhnuty způsoby pro regulaci zadlužení analyzovaných obcí.
Analysis of debt in selected region
Keywords: veřejná správa; územní samospráva; obce; zadluženost; nástroje zadluženosti; regulace zadluženosti; dluhová služby; public administration; local government; municipalities; debt; debt instruments; debt regulation; debt service