Vývoj a analýza nezaměstnanosti regionu Orlicko-ústecko - Škobrtalová, Drahomíra (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu nezaměstnanosti regionu Orlicko-ústecka. Teoretická část práce popisuje pojem nezaměstnanost a definuje její druhy. Praktická část práce charakterizuje region Orlicko-ústecka a analyzuje tamější nezaměstnanost.
The development and analysis of unemployment in the region Orlicko-ústecko
Keywords: Nezaměstnanost; míra nezaměstnanosti; region Orlicko-ústecko; Regresní analýza; test rovnoběžnosti přímek; Unemployment; rate of unemployment; regressive analysis; analysia parallelism of lines