Narativní hermeneutika Magdaleny Tulli - Poslední, Petr (Slovanský ústav AV ČR, 2019)
Tři experimentální romány Magdaleny Tulli vyjeví své esejistické rysy teprve poté, co vyložíme jejich význam v kontextu ediční politiky polských nakladatelství včetně procesu tvorby estetických objektů, souvisejícího kritického ohlasu, různých literárněvědných metodologických přístupů a překladatelských strategií.
Narrative Hermeneutics of Magdalena Tulli
Keywords: Magdalena Tulli; Magdalena Tulli; imaginativní esej; interpretace; struktury textu; próza; antropologie; polská literatura; imaginative essay; interpretation; text structures; fiction; anthropology; Polish literature