Význam značek záruky o původu a kvalitě v obchodních sítích - Svoboda, Martin (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se věnuje značkám záruky o původu a kvalitě a problematice s tím spojené. Důraz je zde kladen na zmapování jednotlivých značek a poskytnutí aktuálního pohledu na český trh v dané problematice. Součástí práce je také dotazníkové šetření, které má mimo jiné za cíl definovat faktory ovlivňující spotřebitele při nákupu, dále posoudit určitou zákaznickou orientaci spojenou s jednotlivými značkami a zjistit jejich informovanost v dané oblasti. Vlastní průzkum je následně porovnán s průzkumem vedeným Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR.
The significance of guarantee marks of quality and origin in sales networks
Keywords: značky kvality; značky záruky; kvalita; dotazníkové šetření; povědomí; znalost; český trh; quality marks; guarantee marks; quality; questionnaire survey; awareness; knowledge; Czech market