Odvolání proti správnímu rozhodnutí - Mizerová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem bakalářské práce je analýza právní úpravy odvolání coby řádného opravného prostředku ve správním řízení. Analyzována bude judikatura správních soudů s důrazem na postup odvolacího orgánu při hodnocení nezákonnosti prvoinstančních rozhodnutí. Praktická část se zaměří na analýzu dat vztahujících se k odvolacím řízením vedeným vybraným správním orgánem. Při analýze budou použity právně-hermeneutické metody výkladu právních předpisů. Budou zhodnoceny nejběžnější vady rozhodnutí vyskytující se v aplikační praxi.
Appeal against administrative decision
Keywords: správní právo; správní rozhodnutí; opravné prostředky; odvolací řízení; administrative proceedings; administrative decision; legal remedies; appeal proceedings