Aplikace metod růstových faktorů v modelu čtyř kroků - Tošovská, Iveta (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá prognózou objemů přepravy a meziokresních vztahů pomocí metod růstových faktorů a regresní analýzy. Práce poukazuje na rozdíly mezi stanovenou prognózou a skutečnými údaji. V závěru práce je proveden odhad intenzity dopravy pro následující období.
Application of growth factor methods in the four step model
Keywords: prognóza; metody růstových faktorů; model čtyř kroků; korelační analýza; regresní analýza; prediction; methods of growth factor; four step model; correlation analysis; regression analysis