Čištění odpadních vod s využitím nanovlákenných membrán - Bernardová, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je zaměřena na úpravu a čištění odpadních vod s využitím tlakových membránových procesů a na jejich základní principy. Pozornost je věnována především nanovlákenným membránám, na jejich přípravu, na technické a konstrukční řešení membránových modulů a zařízení a na možnosti jejich použití v různých technologiích.
Wastewater treatment using nanofiber membranes
Keywords: čištění odpadních vod; tlakové membránové procesy; nanovlákenné membrány; elektrozvlákňování; wastewater treatment; pressure driven membrane processes; non-woven material; electrospinning