Zahraniční obchod firmy Goldfein CZ s.r.o. - Vandáková, Martina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce ilustruje zahraničně-obchodní činnost české výrobní potravinářské firmy Goldfein CZ s.r.o.. Práce je zaměřena na exportní procesy, seznamuje s náležitostmi a bariérami zahraničního obchodu, legislativními opatřeními, která je nutno v potravinářském odvětví vzhledem k exportu dodržovat. Na pozadí obecných předpisů, pravidel a legislativních opatření jsou popsány procesy řešení zahraničně-obchodní činnosti. Na konkrétním příkladu spolupráce s chorvatskou firmou je uvedeno užití v praxi včetně základního přehledu o hospodářských výsledcích.
Foreign trade of company Goldfein CZ s.r.o.
Keywords: zahraniční obchody; Export; Import; legislativa; bariéry; Intrastat & Extrastat; Foreign trades; legislation; Barriers