Analýza rizik podniku - Čakajda, Marek (Univerzita Pardubice, 2013)
První část bakalářské práce popisuje základní pojmy z terminologie rizika a obecné principy pojistitelnosti rizika. Dále práce popisuje základní metody a postupy analýzy rizika ve vztahu k podnikovým rizikům. Druhá část práce je zaměřena na aplikování vybraných metod a postupů analýzy rizika na konkrétním podniku. V této části je také prezentován přístup k jednotlivým rizikům vybraného podniku.
Risk analysis of enterprise
Keywords: analýza rizika; firemní rizika; pojištění podnikových rizik; transfer rizika; redukce rizika; risk analysis; business risk; business risk insurance; risk transfer; risk reduction