Schopnost České republiky kontrolovat riziko epidemie - Pospíšilová, Iva (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá schopností ČR kontrolovat riziko epidemie. Je zde vysvětlena role aktérů z řad veřejné správy při ochraně zdraví a života obyvatelstva; zejména je vysvětlena jejich schopnost podílet se na kontrole epidemií, tak jak to předpokládá Pandemický plán ČR. Formou případové studie pro Kraj Vysočina v letech 2017 až 2018 je ukázána schopnost státu kontrolovat chřipkovou epidemii pomocí protiepidemických opatření.
National capabilities for controlling risks of epidemics
Keywords: bezpečnost; infekční nemoci; ochrana veřejného zdraví; protiepidemická opatření; zdravotní politika; national security; infectious diseases; anti-epidemic measures; public health protection; health policy