Ošetřovatelský proces u nemocného s bércovým vředem - Peciarová, Marika (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem bakalářské práce je seznámení s problematikou bércového vředu na konkrétním klientovi agentury domácí péče. První, teoretická, část práce je zaměřena na patofyziologii onemocnění a praktická část je věnována sledování pacienta a jednotlivým ošetřovatelským diagnózám, které se k němu vztahují. Autorka zvolila formu kazuistiky, ve které sleduje nejen zdravotní stav takto postiženého člověka, ale zároveň i jeho psychiku a dopad onemocnění na další oblasti života. V práci je použit model Dr. Marjory Gordonové - Model funkčního typu zdraví.
Keywords: bércové vředy; Diagnostika; léčba; Ošetřovatelská péče; ošetřovatelský proces; domácí péče