SPECT/CT zobrazení nádorů štítné žlázy - úloha radiologického asistenta - Nezdařilová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2017)
Tématem bakalářské práce je úloha radiologického asistenta při vyšetření SPECT/CT a zobrazení nádorů štítné žlázy. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje oboru radiologický asistent, obecně nukleární medicíně, přístrojové technice, radiační ochraně, anatomii a fyziologii štítné žlázy, scintigrafickým vyšetřením štítné žlázy a terapii štítné žlázy. Praktická část popisuje úlohu radiologického asistenta u SPECT/CT vyšetření karcinomu štítné žlázy.
SPECT/CT imaging of thyroid cancer - the role of radiological assistant
Keywords: radiologičtí asistenti; štítné žlázy; scintigrafie; radiofarmaka; radiological assistants; thyroid gland; scintigraphology; radiopharmacy