Tvorba a zpracování souborů XML v Javě - Kašpar, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Hlavním tématem diplomové práce je seznámení s technologiemi pro zpracování XML souborů v jazyce Java. Dále pak seznámení s možnostmi transformace a komprese XML dat při ukládání do objektově-relačních databází. V praktické části práce jsou použity popsané technologie. Tyto technologie jsou implementovány v systému z reálného světa. Analýza, návrh a implementace systému pro evidenci nákladních vozů železničního dopravce proběhla podle standardizovaných metodik.
Creation and processing XML files in Java
Keywords: JAVA; XML; XML technologie; použití XML v praxi; XSLT; JDOM; XML technologies; XML use in practice