Návrh a implementace webového rozhraní pro správu a dohled chytrých zařízení - Burda, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na proces vývoje webové aplikace s orientací na správu a dohled zařízení pro monitorování spotřeby energií v rámci sledovaných objektů. Práce je rozdělena na dva logické celky. V první části se zabývá představením a moderními trendy internetu věcí. Dále je zde provedena analýza použitých technologií a jejich důkladný popis. Ve druhé části se práce soustředí na návrh a implementaci konkrétní webové aplikace. Jsou zde předvedeny ukázky uživatelského rozhraní, celkového návrhu i technologických řešení stěžejních funkcionalit.
Design and implementation of a web application for the management and supervision of smart devices
Keywords: Vaadin; internet věcí; webová aplikace; Java; Spring; uživatelské rozhraní; návrh software; Apache Tomcat; Heroku; Vaadin; Internet of Things; web application; Java; Spring; user interface; software design; Apache Tomcat; Heroku