IGRT v klinické praxi - Linhartová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce shrnuje nejnovější poznatky o radioterapii řízené obrazem. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou. Teoretická část se ze začátku věnuje popisu vlastností ionizujícího záření, jeho účinků a zdrojů využívaných v zevní radioterapii. Dále se zabývá charakteristikou konformní radioterapie a metod IGRT používaných k pořizování verifikačních snímků. V praktické části je popsán algoritmus plánování radioterapeutické léčby u pacientky s karcinomem prsu a uplatnění radioterapie řízené obrazem v klinické praxi, dále úloha radiologického asistenta.
IGRT in clinical practice
Keywords: ionizující záření; radioterapie řízená obrazem; radioterapie s modulovanou intenzitou; plánování radioterapie; karcinom prsu; radiologický asistent; ionizing radiation; image guided radiotherapy; intensity modulated radiotherapy; radiotherapy planning; breast cancer; radiology assistant