Možnosti pojištění v souvislosti s výskytem závažných onemocnění - Skořepová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá závažnými onemocněními a možnostmi jejich pojištění. V problematice je analyzováno, jak vypadá vývoj výskytu a úmrtnosti na vybraná závažná onemocnění spolu s predikovanými hodnotami. Dále se práce soustředí na možnosti pojištění se proti ekonomickým důsledkům těchto závažných nemocí. Jsou vybrány 3 pojišťovny, a u nich navzájem porovnány vybrané pojistné produkty.
Insurance options in relation to the occurrence of critical illness
Keywords: závažná onemocnění; úmrtnost; pojištění; critical illness; mortality; insurance