Návrh modelu pro hodnocení průmyslových komodit - Novotný Josef (Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava, 2014)
Změny v podnikatelském prostředí nutí podniky měnit svoje osvědčené postupy, hledat nová řešení, vytvářet netradiční přístupy, navrhovat nové modely, kombinovat metody a podporovat nové obory. Cílem článku je navrhnout model při investování do vybraných komodit. Výsledkem bude ověření navrženého modelu při investování do platiny a mědi. Využití uvedeného modelu v praxi může přinést podniku konkurenční výhody na trhu. V článku je podpořen význam psychologické a technická analýzy při investování do zvolených průmyslových kovů na základě navrženého modelu komodit.
Draft model for assessing of industrial commodities
Keywords: podnikatelské prostředí; podnik; komodity; psychologická analýzy; technická analýza; model; Business environment; enterprise; commodities; psychological analysis; technical analysis; model