Výnosová křivka dluhopisů - Hynková, Beáta (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnovaná výnosovým křivkám dluhopisů a jejich využitím v praxi s poukázáním na nové fenomény v této problematice. Věnuje se rovněž výpočtu výnosu dluhopisů a obsahuje i názorné vyobrazení prostřednictvím grafů. Zabývá se i dělením a rozlišováním jednotlivých typů dluhopisů, jejich náležitostmi a jejich jednotlivými typy v některých státech. Obsahuje postup při konstrukci výnosových křivek dluhopisů a jejich průběh ve vybraných státech.
Yield curve of a bond
Keywords: dluhopisy; výnosové křivky; konstrukce; výpočet; trhy; výnos; bonds; yield curves; construction; calculation; markets; yield