Tranzit v silniční a železniční dopravě - Dostálová, Marie (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce pojednává o způsobu přepravy zboží přes státní hranice a obsahuje úpravu režimu tranzitu při dopravě zboží po silnici a železnici. Autor poukazuje na způsoby zajištění celního dluhu, význam přeprav na podkladě karnetů TIR a ATA a definicí společného tranzitního režimu.
Transit in road and railway transport
Keywords: mezinárodní přeprava; tranzit; silniční doprava; železniční doprava; celní dluh; karnet