Analýza imaginace v rané próze Jáchyma Topola na pozadí jeho poezie - Marek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2014)
V práci se zabývám analýzou imaginace v poezii a rané próze současného českého spisovatele Jáchyma Topola. Komparuje společné složky ve třech okruzích - ve fikčních literárních světech, ve způsobu vyprávění a motivických a imaginativních složkách. Bakalářská práce obsahuje ucelenou biografii Topola a zasazení jeho tvůrčí dráhy do kontextu československé undergroundové kultury a tvorby periodik.
Analysis of Imagination in Early Prose of Jachym Topol Based on his Poetry
Keywords: Topol, Jáchym; Sestra; Miluju tě k zbláznění; V úterý bude válka; Anděl; Výlet k nádražní hale; underground; fikční světy; imaginace; lyrický mluvčí; vypravěč; česká literatura; Topol, Jáchym; underground; fictional worlds theory; imagination; lyrical subject; narrator; Czech literature