Historické vlivy v ústavním systému ČR - Jáchim, Václav (Univerzita Pardubice, 1999)
Cílem práce je poskytnout komplexní pohled na vývoj ústavního systému České republiky tak, jak jej můžeme najít v ústavních listinách, které byly sepsány v průběhu uplynulých 150 let. Důraz je kladen na vlivy z historie českého státu, které se objevují v současné podobě Ústavy České republiky.
Historical influences in the constitutuonal system of The Czech republic
Keywords: ústava; právo; historie