Marie Manrique de Lara mladší a Karel z Lichtenštejna, aneb milenecká láska s finančními výhodami - Vařeka, Marek (My University, 2023)
Milenecký vztah Karla z Lichtenštejna a Marie Manrique de Lary na přelomu 16. a 17. století nám ukazuje složitou ekonomiku tehdejší doby. Oba milenci spolu výhodně obchodovali na úrovní úvěrových půjček, které byly pro obě strany výhodné.
Maria Manrique de Lara the Younger and Charles of Liechtenstein, or a love affair with financial benefits
Keywords: ekonomika; peníze; 16. století; 17. století; Karel z Lichtenštejna; Maria Manrique de Lara; economy; money; 16th century; 17th century; Charles of Liechtenstein; Maria Manrique de Lara