Nejčastější úrazy ruky vyžadující hospitalizaci a jejich prevence - Navrátilová, Radka (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce je zaměřena na nejčastější úrazy ruky a zápěstí vyžadující hospitalizaci a jejich prevenci. Teoretická část se věnuje nejčastějším úrazům ruky a zápěstí, seznamuje s léčbou, specifiky ošetřovatelské péče a možnými komplikacemi, v závěrečné části je popsána také prevence. Průzkum probíhal retrospektivní metodou sběru dat z dokumentací hospitalizovaných, kde byly zjišťovány informace o pacientech a okolnostech vzniku jejich úrazu. Praktickým výstupem práce je edukační materiál zaměřený na prevenci nejčastějších úrazů.
The most common hand injuries requiring hospitalization and their prevention
Keywords: úraz; ruka; zápěstí; prevence; hospitalizace; pád; injury; hand; wrist; prevention; hospitalization; fall