Věznice v Uherském Hradišti v procesech 50. let minulého století - Staufčíková, Helena (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce je věnována uherskohradišťské věznici v první polovině 50. let 20. století, kdy byla rozdělena na dvě části. První část sloužila jako věznice krajského soudu, ve druhé části měla Státní bezpečnost vazební prostory. Věznice se "proslavila" díky vyšetřovatelům Krajského velitelství Státní bezpečnosti, kteří vyšetřované vězně týrali mimo jiné i elektrickým proudem.
Uherské Hradiště Prison in the 1950s
Keywords: prison; 1950s; torture with electric current; political prison; Uherské Hradiště; věznice; 50.léta 20.století; mučení; političtí vězni