Návrh a realizace výukového modelu Vzduchová levitace - Novák, Petr (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací laboratorního systému vzduchové levitace. V práci je popsána teoretická problematika dané úlohy, její technické zpracování a řízení daného systému za pomoci mikropočítače firmy Atmel, řady ATmega. Ovládání polohy levitujícího předmětu je možné buď autonomně přímo mikropočítačem řídicí jednotky systému, nebo nadřazeným řídicím systémem - osobním počítačem.
Design and implementation of education model Air levitation
Keywords: vzduchová levitace; Atmel; výukové modely; ultrazvuková čidla; air levitation; Atmel; education models; ultrasonic sensors