Příprava a charakterizace tenkých vrstev chalkogenidových skel složení As35Se65 - Rubák, Dominik (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem tenkých vrstev chalkogenidového skla složení As35Se65, změnou struktury, jejich optických a chemických vlastností po temperaci a expozici UV/VIS zářením a sleduje možnosti strukturování připravených tenkých vrstev metodou hot embossing.
Deposition and characterization of chalcogenide glass thin films of As35Se65 composition
Keywords: chalkogenidová skla; tenké vrstvy; vakuové napařování; spin-coating; hot embossing; chalcogenide glasses; thin films; vacuum evaporation; spin-coating; hot embossing