Ekonomické zabezpečení Římskokatolické církve - Náhlíková, Marie (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá majetkem římskokatolické církve v ČR - jeho vznikem, vývojem, současným stavem. Pojednává o možných způsobech řešení financování církve v ČR. Autorka se zabývá též vztahem církve a státu. V závěru nastiňuje vztah církve a státu i financování církve v jiných státech.
Economic support of Roman catholic church
Keywords: církev; financování; majetek; vztahy