Efektivita využití území v různých typech prostorové struktury - Pleskačová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá prostorovou strukturou města Čáslav a jejím vlivem na cenu nemovitostí. Jinak rozsáhlá je ekonomická náročnost nemovitostí v centru města, na sídlišti nebo v zástavbě rodinnými domy.Pomocí průzkumu a následného rozboru získaných dat z trhu nemovitostí je provedeno vyhodnocení cen nemovitostí v závislosti na umístění bytové zástavby ve městě.
Efficiency of land use in different types of spatial structure
Keywords: prostorová organizace města; bytový fond; obytné soubory; trh nemovitostí; oceňování nemovitostí; spatial organization of city; housing fund; housing complexes; real estate market; property estimate