Strukturální fondy EU a jejich využívání v ČR - Kašíková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je věnována strukturálním fondům a oblastem, ve kterých tyto fondy můžeme využít. Dále je v této práci zkoumána absorpční kapacita České republiky, tj. jakým způsobem využívá peněz ze strukturálních fondů. Práce je zaměřena na největší problémy při využití fondů, na porovnání čerpání peněz z fondů oproti předcházejícímu programovému období. Nakonec jsou zde rozebrány problémy, které s využitím fondů souvisí a navrženy kroky jak se těmto problémům a rizikům vyvarovat.
Structural funds EU and their using in the Czech Republic
Keywords: Strukturální fondy; programovací období; Operační programy; Structural Funds; programming period; operational programmes