Analýza hospodaření podniku - Knapovský, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze hospodaření podniku Stavona, spol. s r. o. vyrábějící plastová a hliníková okna a dveře. V první části je analýza hospodaření podniku teoreticky rozebrána, zejména základní pojmy a jednotlivé metody finanční analýzy. Druhá část práce aplikuje metody na reálný podnik Stavona, spol. s r. o. v období 2006 - 2012. Cílem práce je vyhodnocení výsledků a návrh doporučení ve finanční oblasti společnosti.
The Analysis of Company Economics
Keywords: analýza hospodaření; finanční analýza; účetní výkazy; analýza extenzivních ukazatelů; poměrové ukazatele; bankrotní a bonitní modely; analysis of company economics; financial analysis; financial statements; analysis of extensive indicators; financial ratios; bankruptcy and credibility models