Dopad měnové politiky ČNB na ziskovost vybraného podniku - Broklová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2019)
Záměrem diplomové práce je zhodnocení dopadu nekonvenční politiky České národní banky na ziskovost vybraného podniku. Primárně se to týká vlivu devizových intervencí na ukazatele výnosnosti vybraného podniku. Dále bude provedena analýza ziskovosti vybrané firmy a následně bude posouzen dopad měnové politiky ČNB na výnosnost vybraného podniku za pomoci analýzy časových řad.
The impact of the Czech National Bank's monetary policy on the profitability of the selected company.
Keywords: centrální banka; kointegrace; měnová politika; ziskovost podniku; central bank; cointegration; monetary policy; profitability of the company