Voltametrické stanovení antioxidantů v biopalivu pomocí zlaté elektrody - Tomášková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2010)
Byla vypracována voltametrická metoda na stanovení antioxidantů - BHT, vitamín E. Anodická oxidace byla prováděna metodou DC v rozsahu potenciálů 0-1250 mV pro daný elektrodový systém - indikační zlatá elektroda, referentní argentchloridová elektroda, platinová elektroda. Metoda byla aplikována na praktické vzorky MEŘO.
Voltametric determination of antioxidants in biofuel with gold electrode
Keywords: Antioxidanty; voltametrie; MEŘO; Antioxidants; voltammetry; RME