Příprava, vlastnosti a použití perovskitu LaNiO3 - Vitík, Michal (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se ve své teoretické části zabývá směsnými oxidy kovů a jednou jejich podskupinou zvanou perovskity. Jedná se o popis vlastností, způsoby přípravy a praktické využití těchto sloučenin. Tématem experimentální části je příprava konkrétního perovskitu LaNiO3 srážením s následnou kalcinací LaNiO3 a studium vlivu pH prostředí a teploty výpalu na výsledné složení produktu.
Preparation, properties and applications of perovskite LaNiO3
Keywords: perovskit; LaNiO3 směsné oxidy kovů; srážení; XRD; perovskite; LaNiO3; mixed metal oxide; precipitation; XRD