Veřejná správa a riziko systémové korupce - Kmochová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se věnuje vysvětlení pojmu korupce a analýze rizika systémové korupce ve veřejné správě. Hlavním cílem práce je definovat vývojová stádia korupce a pomocí Langrovy sady 13 indikátorů analyzovat riziko systémové korupce ve vybraném úřadu veřejné správy. Pro indikaci systémové korupce musí být z těchto 13 indikátorů přítomno alespoň 7. Pro tuto analýzu byl vybrán Městský úřad v Červeném Kostelci. Provedenou analýzou bylo zjištěno, že se na tomto úřadě vyskytují 3 ze 13 indikátorů, systémová korupce se zde tedy nevyskytuje.
Public administration and risks of systemic corruption
Keywords: korupce; systémová korupce; veřejná správa; vnímání korupce; corruption; corruption perception; public administration; systemic corruption