Vliv klimatických podmínek na cyklistickou dopravu v Pardubicích a okolí s vazbou na udržitelnost tohoto dopravního módu - Antonová, Barbora; Chocholáč, Jan; Pojkarová, Kateřina; Drahotský, Ivo (My University, 2016)
Článek se zabývá fenoménem současné doby, a to cyklistickou dopravou, která je považovaná za nástroj udržitelné dopravy. Je důležité si uvědomit, že cyklistika není menšinový trend, ale plnohodnotná forma dopravy, která je úzce propojená s ostatními druhy dopravy. V článku je zkoumána vazba mezi počtem cyklistů, kteří využívají cyklistickou dopravu v Pardubicích a změnou klimatických podmínek.
The influence of the climatic conditions on the bicycle transport in Pardubice and surroundings with relation on the sustainability of this mode of transportation
Keywords: udržitelná doprava; cyklistická doprava; klimatické podmínky; sustainable transport; cycling; weather conditions