Činnost orgánů okupační správy ve východních Čechách v Protektorátu Čechy a Morava - Plachý, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá činností nacistického perzekučního aparátu v době nacistické okupace českých zemí. Snaží se charakterizovat práci členů gestapa, SD, kriminální policie a civilní správy, popsat jejich povinnosti a činnost ve východních Čechách. Na základě pramenů a literatury rozebírá metodiku jejich práce a součinnost v době okupace.
Activities of the Institutions of the Occupation Administration in Eastern Bohemia in the Times of the Protectorate of Bohemia and Moravia
Keywords: gestapo; SD - Sicherheitsdienst; kriminální policie; Protektorát Čechy a Morava; druhá světová válka; okupace; Pardubice; Protectorate of Bohemia and Moravia; criminal police; second world war; nazism; Hradec Králové