Srovnávací analýza pohonů Rotax a Zonsen v kategorii ultralehkých letadel - Kohoutová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se v první časti zabývá pístovými letadlovými motory a jejich krátkou historií, dále srovnávací analýzou pístových motorů Rotax a Zonsen v kategorii ultralehkých letadel a výkonnostních zkoušek. Cílem práce je analyzovat technické a konstrukční vlastnosti obou motorů a dále závěr shrnující poznatky a doporučení pro výběr motoru na základě specifických potřeb uživatele.
Comparative analysis of Rotax and Zonsen engines in the ultralight aircraft category
Keywords: pístové motory; ultralehké letouny; vrtule; konstrukce; analýza; Rotax 912 ULS; Zonsen CA500; piston engines; ultralight aircrafts; propeller; design; analysis; Rotax 912 ULS; Zongshen CA500