Czernínové ve 20. století - Němcová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá českou šlechtou, především rodem Czernínů. Autorka se soustředila na osobnost Eugena Czernina během let 1938-1945, jeho obvinění z kolaborace, konfiskaci majetku. Popisuje situaci po roce 1989, dlouholetý soudní proces a snahu o rehabilitaci jména Eugena Czernina.
Czernin`s in the 20th century
Keywords: dějiny; České země; česká šlechta; šlechtické rody; Černínové