Dopady novely daně z nemovitostí na rozpočet obce (zpracováno na příkladech konkrétních obcí) - Šaravcová, Hana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá dopadem změny zákona o dani z nemovitostí na příjmovou část rozpočtu obcí. Je zde vysvětlena daň z nemovitostí z hlediska historie a jejího zařazení v daňových soustavách a v příjmové části rozpočtu obcí a její právní úprava v České republice. Dále následuje rozbor výnosů daně z nemovitostí v rozpočtech před novelou a po novele a porovnání jejich významu podle velikosti obcí. Práce zahrnuje změny daně z nemovitostí v rámci reformy veřejných financí.
Incidence of real estate tax amendment on municipal budget (elaborated on examples of specific municipalities)
Keywords: Taxes; tax systems; municipalities; budgets; Revenues; Daně; daňové systémy; obce; rozpočty; příjmy; Pardubice; Choltice; Přelovice