Analýza vývoje vybrané komerční pojišťovny - Klofát, Matěj (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se věnuje finanční analýze tří sledovaných komerčních pojišťoven, které působí na pojistném trhu v České republice. První část diplomové práce obsahuje teoretický přehled poznatků o komerčních pojišťovnách a finanční analýze včetně specifických poměrových ukazatelů používaných k posouzení výkonnosti komerčních pojišťoven. Ve druhé části diplomové práce následuje stručná charakteristika vybraných komerčních pojišťoven, finanční analýza těchto společností a porovnání jejich dosažených výsledků. Závěr práce je věnován návrhům ke zlepšení pozice vybrané komerční pojišťovny.
Analysis of a Selected Commercial Insurance Company
Keywords: Komerční pojišťovna; finanční analýza; spider analýza; poměrové ukazatele; Commercial insurance company; financial analysis; spider analysis; ratios