Delikvence dětí a mládeže na Mladoboleslavsku - Krejčíková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V úvodu teoretické části jsou vymezeny základní pojmy spojené s názvem bakalářské práce a jejich definice. Dále teoretická část obsahuje nejvýznamnější faktory ovlivňující delikventnní činnost dětí a mládeže. Dále se zaměřuje na nejčastější delikty páchané dětmi a mládeží. Další kapitola je zaměřena na způsoby intervence, které mají u nás jistou tradici. Poslední kapitola teoretické části je věnována způsobům prevence proti vzniku delikventního chování dětí a mládeže. Poznatky v praktické části bakalářské práce byly provedeny metodou kvantitativního dotazníkového šetření na zvolených základních a středních školách v mladoboleslavském regionu. Cílem dotazníkového šetření bylo zmapovat situaci ohledně delikvence dětí a mládeže na Mladoboleslavku.
Delinquency of children and youth in Mladoboleslavko
Keywords: děti; mládež; rodina; delikvence; kriminalita; children; juvenile; family; delinquency; kriminality