Inhibitory redukující anthelmintikum flubendazol u vlasovky slezové (Haemonchus contortus) - Kohoutová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2023)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo studium inhibitorů redukce anthelmintika flubendazolu u vlasovky slezové. Práce se zaměřuje na přehled jednotlivých inhibitorů, mechanismus působení flubendazolu a problematiku rezistence parazitů na anthelmintika. V praktické části byly zkoumány vlivy inhibitorů na vznik redukovaného flubendazolu.
Inhibitors of Enzymes Reducing the Anthelmintic Flubendazole in Barber's Pole Worm (Haemonchus contortus)
Keywords: flubendazol; inhibitory; Vlasovka slezová (Haemonchus contortus); anthelmintika; enzymy; rezistence; léčiva; benzimidazoly; flubendazole; inhibitors; Barber's pole worm (Haemonchus contortus); anthelmintics; enzymes; resistance; drugs; benzimidazoles