Analysis of Mary Shelley´s Frankenstein - Trávníčková, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá rozborem prózy Frankenstein od Mary Shelleyové. Soustřeďuje se zejména na porovnání Frankensteina a jeho monstra a řeší, zda jsou to dva rozdílní jedinci nebo dvě protichůdné stránky jednoho člověka.
Rozbor prózy Frankenstein od Mary Shelleyové
Keywords: Frankenstein; Anglická literatura; romány