Vliv médií na kulturu vaření - Marková, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Ve své bakalářské práci se zaměřuji na význam jídla pro společnost a na aspekty ovlivňující stravování. Dále píši o tradiční kuchyni v minulosti i v současnosti a také popisuji, jak se ve sdělovacích prostředcích promítá kulinářská kultura. V praktické části zjišťuji, jak sdělovací prostředky ovlivňují zájem žen o gastronomii. Využívám kvantitativní výzkumnou metodu s použitím dotazníkového šetření.
Impact of Mass Media on the Culture of Cooking
Keywords: jídlo; masmédia; kultura; tradice; food; mass media; culture; traditions