Analýza datových potřeb malé firmy - Bittnerová, Tuul (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zabývá analýzou a návrhem datového modelu, který bude orientován na prostředí malé firmy. Budou analyzovány jak požadavky interní, vyplývající z vlastní produkce firmy, tak požadavky externí, vyplývající z obchodních partnerských vazeb a vazeb na další subjekty. Při analýze se zaměřuji především na zjišťování předpisů, kterými se řídí provozy malých firem, a to pravidla a nařízení pro evidenci zaměstnanců, docházky, dodavatelů, odběratelů, státních institucí. Výsledkem práce je analýza datových potřeb pro malou firmu, a následně datový model uspokojující požadavky konkrétní společnosti.
Analysis required data for small business
Keywords: data; informace; databáze; informační systémy; definice malého podniku; data; information; databases; information systems; definitions of small business