Chelatující ligandy založené na 1,2,3-diazafosfolu - Frühbauerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na literární rešerši zabývající se chemií 2H-1,2,3-diazafosfolů. V experimentální části je popsána syntéza 5-t-butyl-2H-1,2,3-diazafosfolu a jím tvořeného chelatujícího ligandu. Předmětem zkoumání byla schopnost tohoto ligandu tvořit komplexy s přechodnými kovy v nízkých oxidačních stavech.
Chelating ligands based on 1,2,3-diazaphosphole
Keywords: Chelatující ligand; 2H-1,2,3-diazafosfol; komplexy; Chelating ligand; 2H-1,2,3-diazaphosphole; complexes