Competitive Intelligence ve vysokoškolském prostředí - Brožek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce si klade za cíl vymezit pojem Competitive Intelligence. Seznamuje s historií CI, s určením jejích úkolů a cílů, s objasněním procesu zpravodajského cyklu, který je její nedílnou součástí. Dále obeznamuje s rozdělením na používané druhy a s určením důležitých faktorů pro úspěšnou implementaci do vysokoškolského prostředí. V praktické části chce ukázat možný způsob aplikace tohoto oboru pomocí využití rozdílných příkladů z komerčního prostředí, jejich dílčí analýzy a následného užití podobné struktury a postupu na tématu z vysokoškolského prostředí s cílem ukázat možnou cestu jak využit Competitive Intelligence.
Competitive intelligence in higher education
Keywords: competitive intelligence; business Intelligence; konkurenceschopnost; zpravodajský cyklus; analýza informací; vysokoškolské prostředí; Competitive Intelligence; Business Intelligence; competitiveness; intelligence cycle; analysis of information; academic environment