Připojení k Internetu prostřednictvím Wi-Fi technologie - Hejl, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce se zabývá problematikou bezdrátových sítí a jejich využití pro distribuci internetové konektivity. V prvé části se práce zaměřuje na přiblížení celkového pohledu na bezdrátové sítě, na vysvětlení pojmů a hlavně na dostatečnou šíři odkazů na literaturu, která je v oboru k dispozici. Další část práce je věnována konkrétní síti, jejímu hrubému popisu a konkrétně testování schopnosti bezdrátového spoje, s ohledem na možnost sdílení internetového připojení. V závěru je analyzován prověřovaný spoj podle naměřených hodnot.
Internet connection trough the use of wireless technologies
Keywords: WiFi; bezdrátové spojení; sítě; Internet; internetové připojení; hardware; zabezpečení; počítačové technologie