Návrh hnacího podvozku s vnitřním rámem pro vozy metra - Křehota, Maxmilián (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce se zabývá rešerší výhod a nevýhod podvozků s vnitřním rámem, rešerší současně vyráběných podvozků s vnitřním rámem pro provoz metra, koncepcí mnou navrženého podvozku, popisem rámu podvozku, výpočtem zatěžujících sil vstupujících do provedené analýzy statické odolnosti rámu pomocí metody konečných prvků, kdy závěr této práce obsahuje vyhodnocení tohoto výpočtu a doporučení dalšího postupu při případném vývoji či výrobě tohoto rámu.
Design of motor inside frame bogie for subway units
Keywords: podvozek metra; podvozek s vnitřním rámem; návrh podvozku; návrh rámu; metoda konečných prvků; statická lineární analýza; subway bogie; inside frame bogie; bogie design; frame design; finite element method; linear static analysis